ΠΕΡΙΟΧΗ

Παραλιακή Δωρίδα
Φημισμένη για τα γραφικά της ψαροχώρια και για τις πανέμορφες παραλίες της, με ήπια τουριστική ανάπτυξη η Παραλιακή Δωρίδα, αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόλογους προορισμούς.

Είκοσι μόλις χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, και σε απόσταση μικρότερης της μιας ώρας από την Πάτρα, το Μεσολόγγι, το Γαλαξίδι και την Άμφισσα, η περιοχή της Παραλιακής Φωκίδας βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών υπέροχων τουριστικών διαδρομών. Ακριβώς αυτή η πλεονεκτική της θέση δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη, να κάνει μικρές εκδρομές, σε μερικά από τα πλέον γνωστά σημεία της Ελλάδας: Δελφοί, Γαλαξίδι, Αρχαία Ολυμπία, Μεσολόγγι απέχουν μόλις μια με δύο ώρες.

Η πιο κοντινή πόλη, η Ναύπακτος, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας με το χαρακτηριστικό βενετσιάνικο λιμάνι και το ενετικό κάστρο παρέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές: κέντρο υγείας, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, εμπορικά καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις.
Η πόλη κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στη φύση, την ιστορία, τη χαλαρή βόλτα, τη νυχτερινή ζωή και τις εξορμήσεις στα βουνά, μιας και η Ναύπακτος είναι η πύλη για την μαγευτική Ορεινή Ναυπακτία.

Κοντινές αποδράσεις:
– σε 2 χιλιόμετρα το γραφικό νησί Τριζόνια,
– σε 20 χιλιόμετρα την μεσαιωνική πόλη της Ναυπάκτου με τα κάστρα της, όπου έγινε η παγκοσμίως γνωστή Ναυμαχία του Lepanto,
– σε 40 χιλιόμετρα το παραδοσιακό Γαλαξίδι,
– σε 70 χιλιόμετρα η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, διεθνούς αξίας οικοσύστημα προστατευμένο από τη συνθήκη RAMSAR,
– σε 75 χιλιόμετρα τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco),
– σε 170 χιλιόμετρα την αρχαία Ολυμπία (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco),
– δεκάδες πανέμορφα κοντινά παραλιακά χωριά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις

  • Παραλία Σεργούλας - Δ. Δωρίδος - Φωκίδα
  • +30 694 628 2202
  • info@villa-thalasa.gr

* Όλα τα πεδία είναι απαραίτητα. Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας μόλις λάβουμε το μήνυμά σας